Gemotiveerd personeel is 10 keer zo veel waard dan ongemotiveerd personeel. Gemotiveerd personeel wil graag een keer overwerken en zal net dat stapje extra zetten. Dit wil iedere werkgever natuurlijk het liefst bereiken met zijn personeel. Het is echter niet makkelijk om dit voor elkaar te krijgen. Nu zijn we allemaal mensen en kan er niet een handleiding voor ieder bedrijf geschreven worden om je personeel te motiveren. Wel kunnen we je een aantal tips geven die over het algemeen werken. 

Stel realistische doelen

Binnen een bedrijf worden er vaak doelen en deadlines gezet voor medewerkers. Als werkgever wil je deze doelen natuurlijk zo scherp mogelijk stellen want je wilt alles zo snel mogelijk af hebben om de groei van je bedrijf door te zetten. Dit kan echter negatieve gevolgen met zich meebrengen. Let alleen op met onhaalbare doelen stellen. Het werkt namelijk erg demotiverend om je doelen niet te behalen als werknemer. Heb je toch grote hoeveelheden werk? Hak het dan in stukjes met tussen- doelstellingen. Dit zal je werknemers hoogstwaarschijnlijk beter motiveren om de doelstelling te behalen. 

Belonen bij goed werk

Veel werkgevers laten het vooral horen wanneer werknemers iets niet goed doen. Dit werkt erg demotiverend. Laat het daarom als werkgever ook eens goed weten als een werknemer het goed doet. Dit kun je het beste in open doen. Andere werknemers zien dit dan en zullen ook gemotiveerd worden om dat te bereiken. Wanneer werknemers iets niet goed doen kun je dit beter in een 1 op 1 gesprek vertellen. Belangrijk is wel dat je niet alleen beloond met geld. Dit is vaak het eerste waar mensen aan denken bij een beloning op de werkvloer. Er is echter gebleken dat een borrel, complimentjes of eens een vrije middag beter werken als motivator. 

Betrek je medewerkers bij beslissingen

Medewerkers voelen zich niet graag een pion in een bedrijf, ze zijn er het liefst echt deel van. Dit kun je als werkgever bereiken door je medewerkers te betrekken in je beslissingen. Dit geeft medewerkers het gevoel dat ze er echt toe doen en dat hun mening serieus wordt genomen. Dit kan erg motiverend werken. 

De werkomstandigheden

Medewerkers zijn vaak gemotiveerder wanneer ze onder goede omstandigheden kunnen werken. Geef ze daarom een fijn bureau met een snelle computer en een fatsoenlijke bureaustoel. Dit zal er waarschijnlijk voor zorgen dat ze net dat half uurtje langer wel willen blijven.