Ben je ZZP’er en verkoop je een dienst of product online of wil je je bedrijf een online boost geven? Denk dan eens aan zoekmachineoptimalisatie. De meeste ZZP’ers beschikken namelijk al over een website, maar hebben geen idee wat ze met een website moeten doen of hoe ze deze moeten voor zich kunnen laten werken. 

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Heel simpel gezegd zorgt zoekmachine optimalisatie voor een betere positie in Google. Hiervoor moet als eerste de techniek van de website up-to-date zijn. Een goede SEO specialist kan je hiermee helpen. Daarnaast is het belangrijk dat de content op de website bijdraagt aan een hogere positie in Google. Je moet Google namelijk zien als een soort robot die je website scant. Heeft Google het idee dat je een goed werkende website hebt met bruikbare informatie? Dan zal Google jouw website hoger in de zoekpositie zetten. Deze dingen zou je zelf uit kunnen zoeken, maar het handigst is om hier een goede SEO specialist voor in te schakelen. 

Wat zijn de voordelen?

Vraag eens aan 100 klanten vanaf welk medium ze bij jou terecht zijn gekomen. Reken er maar op dat veel mensen gaan zeggen dat ze bij jou terecht zijn gekomen via je website. Enorm veel mensen zoeken op zoektermen in Google, denk maar eens aan het woord kapper in combinatie met een plaats. Wanneer ervoor wordt gezorgd dat jouw website dan als eerst naar boven komt kan dit je veel klanten opleveren. Zelf zul je namelijk ook wel herkennen dat je niet verder kijkt dan de eerste pagina op Google. Misschien wel niet verder dan de eerste drie posities. Juist daarom is een toppositie in Google zo belangrijk! Het grootste voordeel is dus meer klanten en dat zorgt voor meer omzet, wie wil dat nu niet?