Tegenwoordig doen we als samenleving steeds meer online. We kunnen tegenwoordig alles vinden op Google en willen steeds meer informatie beschikbaar hebben. Het is voor ondernemers ook erg belangrijk om op een goede manier vindbaar te zijn online. Dit kan onder andere bereikt worden door een goede zakelijke website. Hieronder lees je hoe je als ondernemer een goede zakelijke website maakt. 

Domeinnaam

Je domeinnaam is de naam die mensen boven in de zoekbalk te zien krijgen wanneer ze op je website surfen. Het komt professioneel over wanneer je domeinnaam hetzelfde is als je bedrijfsnaam. Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk om bij het kiezen van je bedrijfsnaam eerst te controleren bij het SIDN of deze naam al ingeschreven staat als domeinnaam. Wanneer je een naam bedacht hebt die nog niet ingeschreven staat moet je je zo snel mogelijk inschrijven om deze naam reserveren. 

Doelgroep

Het is voor ondernemers altijd belangrijk om hun doelgroep te bepalen. Dit is ook het geval bij het maken van een website. Het is namelijk goed om je website op de wensen van je doelgroep aan te passen. Wanneer je jonge mensen als doelgroep hebt moet je er voor zorgen dat je website goed te lezen is op een smartphone en alles erg snel werkt. Wanneer je een oudere doelgroep hebt is het belangrijk om je website overzichtelijk te maken en niet te kleine letters te gebruiken. Als je je website aanpast op je doelgroep zal dit fijner aanvoelen voor je doelgroep en zal je waarschijnlijk meer succes hebben met je website. 

Klantreviews

Reviews van andere klanten worden tegenwoordig steeds belangrijker. Wanneer mensen tegenwoordig negatieve reviews lezen van voorgaande klanten is de kans nog maar klein dat ze bij die winkel een aankoop zullen doen. Om zakelijk over te komen is het goed om een deel van je website te reserveren voor reviews. Maak het makkelijk voor klanten om reviews achter te laten zodat ze andere klanten kunnen inspireren. Wanneer je negatieve reviews krijgt moet je dit zo snel mogelijk oplossen. Een goede manier om te laten zien aan de rest van je klanten dat je klachten serieus neemt is door publiekelijk te reageren op de negatieve review. Andere klanten kunnen dan zien dat er echt iets met klachten gedaan wordt, wat weer erg professioneel overkomt. 

Zorg voor een veilige website

Met het digitaler worden van de wereld is er ook een nieuwe soort criminaliteit op komen zetten, het hacken. Hackers kraken websites om zo persoonlijke gegevens van mensen te kunnen stelen. Het is tegenwoordig dus erg belangrijk voor websites om een veilig gevoel te creeën voor haar gebruikers. Een manier om dit te doen is het slotje links bovenin de zoekbalk. Het slotje geeft consumenten meer vertrouwen en laat je website er zakelijker en veiliger uitzien wat uiteindelijk zal leiden tot een hogere omzet.