Als kleine zelfstandige is het belangrijk dat wanneer je personeel aan wil nemen je zorgt voor een goede werkomgeving. Dit kan op meerdere manieren, die in deze blog besproken zullen worden. Een gezonde werkomgeving zorgt voor een hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Het klinkt misschien als een investering, maar die betaalt zich zeker terug!

Staand werken

Als je je al verdiept hebt in het welzijn van je personeel, dan zal dit een van de eerste dingen zijn die je bent tegengekomen. Zitten wordt het nieuwe roken genoemd en dit is niet voor niks. We zitten met zijn allen heel veel stil, in dezelfde houding. Die houding is vaak nog verkeerd ook. Na jaren in deze houding krijgen steeds meer mensen van klachten, in rug, benen en armen. Tegenwoordig zijn er daarom steeds meer bureaus beschikbaar die in hoogte verstelbaar zijn. Dit is niet alleen makkelijk voor personeel zodat ze altijd in de juiste houding zitten, maar ook zodat ze tijdens hun werk kunnen staan. Dagelijks afwisselen tussen staan en zitten verkleind de kans op blessures. Daarnaast zijn er ook steeds meer opties om staand te vergaderen.

Verplichte beweging

Zorg er ook voor dat je personeel iedere dag ten minste een half uur actief in beweging is. Dit kan door een wandeling tijdens de lunch of een sportieve activiteit. Probeer dit met al het personeel te doen, dan draagt het ook nog bij aan de teamsfeer. De aanschaf van een pingpong tafel weegt niet op tegen de voordelen van de activiteit, je personeel blijft fitter wanneer ze dagelijks beweging krijgen en daarnaast is een stukje competitie onderling goed voor de sfeer. Het personeel houdt elkaar scherp. Ook zijn er fiets bureaus op de markt, bureaus met een hometrainer, met het fietsen wordt er stroom opgewekt om de computers te laten draaien. Niet alleen een investering in de gezondheid van je personeel, maar daarnaast ook een groene keuze.

Gezond eten

Ook het eten van je personeel draagt bij aan de gezondheid. Niet iedereen hoeft aan de groene gezonde shakes, maar zorgen voor gezonde keuzes op de werkvloer kan wel bijdragen aan de algemene gezondheid. Zorg dat er altijd voldoende fruit is en zorg voor een gezonde lunch. Dit voorkomt de behoefte aan ongezonde alternatieven. een gezamenlijke lunch zorgt daarnaast ook voor een betere sfeer. Het is goed om met het personeel te eten, zo worden er even andere dingen besproken dan werk. Zorg dat er ook ruimte is voor gezelligheid.

Kortom, vaak zijn er geen grote veranderingen nodig voor de perfecte werkplek, maar het draagt wel in grote mate bij aan de gezondheid en sfeer op de werkvloer.