Living the dream, een leus die je vast en zeker wel eens gehoord hebt, zeker als ondernemer. Noord-Amerika is natuurlijk een prachtig land om in te werken en wonen. Bovendien verwerf je jezelf ook nog is een levenslange verblijfsvergunning in the United States of America als je een bedrijf start waar je uiteindelijk in kan gaan investeren. Een win-win situatie, dus. Waar moet je als beginnend ondernemer in Amerika allemaal rekening mee houden? Je leest het in deze blog!

Hou het niet groot, maar klein

Vele beginnende ondernemers verkijken zich enorm wanneer zij een bedrijf willen gaan starten in Amerika. Deze zelfstandige willen namelijk het liefst zo groot mogelijk beginnen, terwijl de Verenigde Staten gigantische verschillen tussen haar staten en regio’s kent. Zo staat de economie van Texas vrijwel gelijk aan die van Brazilië. Daarbij zou Californië behoren tot de zesde economie van de wereld (wat gelijk staat aan die van Frankrijk), als je haar los zou snijden van de rest. Begin daarom klein en richt je op één regio of staat. Hierdoor bereik je een heleboel meer dan dat je nationwide actief gaat zijn.

Kies de juiste afzetmarkt

Het is als ondernemer in Amerika essentieel om een juiste afzetmarkt te kiezen. Hierbij nemen we een staat of stad als uitgangspunt. Zo is het niet slim om fietsen te gaan verkopen in San Francisco, waar het stikt van de heuvels. New York, Boston en Washington zouden hiervoor meer geschikte afzetmarkten zijn, aangezien hier een fietscultuur heerst. Ook zou je zonnebrillen veel beter in Arizona dan in Minnesota kunnen verkopen. Hier is het namelijk het hele jaar door warm, terwijl Minnesota tegen de Canadese grens aan ligt en je deze voornamelijk tussen maart en mei zult verkopen. Bedenk dus goed in welke stad of staat er een dergelijke behoefte is aan jouw product.

Verschillende culturen

Veel ondernemers denken de Verenigde Staten te kennen, maar zoals hierboven al vermeld, kent Amerika een heleboel culturen, ondanks dat het één land is. Zo zijn de waarden en normen in enkele staten niet veel anders dan in die in China en staan in andere steden de regels weer gelijk aan die van Brazilië. Velen vergissen zich hier in. Houdt hier dus rekening mee als je ergens een bedrijf wil starten. Pas je zo veel mogelijk aan aan de cultuur die er heerst om het maximale uit je firma te halen.